Зала „София“ посреща европейското първенство по таекуондо за юноши и девойки

В началото на април столичната зала „София“, която е част от Национална спортна база ЕАД, ще бъде домакин на европейското първенство по таекуондо-WTF за юноши и девойки до 21 г. Повече от 700 състезатели от 45 държави ще участват в шампионата, който ще се проведе от 6 до 9 април. Ще присъства и президентът на Световната федерация по таекуондо д-р Чунг Уон Чоу.

По-рано през седмицата министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева прие президента на Европейския таекуондо съюз Сакис Прагалос, който е в София във връзка с първото домакинство на България на европейско първенство.

„Цялата подготовка по организацията е свършена чудесно и съм сигурен, че това ще бъде едно от най-добрите европейски първенства“, сподели Сакис Прагалос впечатленията си от подготовката за състезанието. Министър Дашева сподели, че участниците в първенството ще имат отлични условия и се надява да види в София много от бъдещите олимпийски шампиони.

„Сигурен съм, че след европейското първенство броят на състезателите по таекуондо в България ще се увеличи. Това се случва винаги след домакинство на подобни събития. Може би следващите олимпийски шампиони на България ще бъдат по таекуондо“, заяви още Сакис Прагалос.

На срещата президентът на Българската таекуондо федерация Слави Бинев информира проф. Дашева за подготовката на националните състезатели и евентуалното спечелване на медали. Той я покани да открие европейското първенство. Беше обсъдена и идеята в България да се изгради балкански център по таекуондо.