Уведомление за клиентите на покрит плувен басейн

Уведомление за клиентите на покрит плувен басейн "Диана"

"Национална спортна база"ЕAД уведомява всички клиенти на покрит плувен басейн "Диана",че басейнът ще бъде затворен, поради авария.

В „Арена Армеец“ министър Кралев награди Мария Гигова с „Венец на победителя“

В „Арена Армеец“ министър Кралев награди Мария Гигова с „Венец на победителя“

 

Министър Красен Кралев награди Мария Гигова с почетния знак на Министерството на младежта и спорта „Венец на победителя“ - най-високото държавно отличие в областта на спорта в Република България. Церемонията беше част от официалното откриване на Световната купа по художествена гимнастика Sofia World Cup в зала „Арена Армеец“, на което присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, главният съдия на турнира и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова, състезатели, треньори и стотици фенове на красивия спорт.

Почетният знак „Венец на победителя“ беше връчен на трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова, член на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика и член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика, по повод 70-годишния й юбилей.

„Изразявам своето огромно възхищение от таланта, труда и успехите на Мария Гигова. Тя е легендарен спортист, който даде огромен тласък за развитието на художествената гимнастика и в момента продължава да влага цялото си сърце, душа и усилия за този спорт”, заяви Кралев и се поклони пред легендарната гимнастичка.

Министърът изрази радостта си, че вторият му мандат стартира с откриването на Световната купа в най-красивия спорт – художествената гимнастика. В надпреварата ще участват 9 ансамбъла, както и 48 гимнастички от 27 държави. Кралев подчерта, че българските състезателки дават сериозна заявка за бъдещи успехи и постоянно присъствие в световния елит и изрази увереност, че на следващите Олимпийски игри ще има удоволствието да ги поздрави с поредния голям успех.

„Организацията на състезанието е перфектна, но аз не съм и очаквал друго. Българската федерация по художествена гимнастика и Илиана Раева винаги работят на много високо ниво. Световната купа е една от последните репетиции преди голямото събитие, на което догодина България ще бъде домакин в най-българския спорт – Световното първенство. Това е голяма отговорност и задължение, но нямам никакви притеснения, че ще се справим отлично. Очаквам блестящо представяне от нашите момичета. Ансамбълът ни тръгва много силно, състезателките в индивидуалните дисциплини също са на високо ниво. Така че очаквайте четири вълнуващи години с момичетата от художествената гимнастика“, допълни Кралев.

В Музея на спорта Стефка Костадинова представи биографичния си албум

В Музея на спорта Стефка Костадинова представи биографичния си албум

В Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ легендарната олимпийска и световна шампионка в скока на височина Стефка Костадинова официално представи биографичния албум„Да прескочиш света“. Сред гостите на събитието бяха Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева и изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов. Проф. Дашева приветства Стефка Костадинова и именитите български спортисти, треньори и специалисти, които се събраха в Музея на спорта. Илюстрованото издание „Да прескочиш света“ е посветено на бляскавата кариера на днешния председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, която е увенчана със световния рекорд в скока на височина – 209 см. Постижението от 30 август 1987 г. на световното първенство в Рим не е подобрено до днес и е един от четирите най-стари рекорда в леката атлетика. След пет месеца ще се навършат 30 години от най-високия скок на жена в историята и това е поводът, вдъхновил авторите Владимир Памуков, Бончук Андонов и Тодор Шабански да покажат в снимки и текст спортното величие на Стефка Костадинова.

Десетки гости изразиха възхищението си от успехите на голямата ни атлетка, запечатани в паметните фотографии на страниците на албума „Да прескочиш света“. Пред елита на българския спорт на церемонията проф. Дашева сподели: „Скъпи шампиони, чувствам се изключително емоционално сред вас. „Да прескочиш света“ означава да надскочиш границите на човешките възможности и да се докоснеш до хоризонта. Радвам се, че единственият човек, докоснал се до хоризонта, е българка - Стефка Костадинова. Вглеждайки се в синьото небе и слънцето, ние виждаме един изключителен български спортист, на който най-сърдечно пожелавам успех. Благодаря на издателите за този хубав албум, благодаря на всички български шампиони, че са тук и че ги има.“

Стотици деца и родители събра празникът „Спортна пролет“ в обектите на НСБ

Стотици деца и родители събра празникът „Спортна пролет“ в обектите на НСБ

В събота и неделя в София се проведе празникът „Спортна пролет“, който бе организиран от Министерството на младежта и спорта в партньорство с Националната спортна академия „Васил Левски“, студенти-доброволци от НСА и Българската асоциация „Спорт за учащи“.

Повече от 1000 ученици от столичните училища и още много деца с родителите си се включиха в събитията на „Спортна пролет“. Обектите на „Национална спортна база“ ЕАД отвориха вратите си за всички, които искат да играят волейбол, баскетбол, футбол и да практикуват конен спорт. Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева откри празника в тренировъчната зала на „Арена Армеец“, където се играха баскетболни срещи от областния етап на ученическите игри за София.

„Скъпи приятели на спорта, радвам се, че откриваме спортния празник в залата по баскетбол, защото това е моят любим спорт. Ученическите игри се провеждат за първи път в съоръженията на „Национална спортна база“ и „Академика 2011“. Надявам се тази инициатива да не бъде само в днешния ден, а да се случва във всички следващи години и в други първенства, свързани със спорта за учащите. В последните години говорим много за спорта сред учащите, но не предприемаме никакви конкретни действия, за да ги стимулираме. С тази инициатива насърчаваме децата да играят баскетбол, футбол, волейбол, да се качат на кон. Ние създаваме условията за спорт и трябва да накараме децата да използват тези условия“, приветства министър Дашева гостите в „Арена Армеец“. След това тя посети всички обекти и съоръжения, които бяха отворени безплатно за деца, ученици и родители.

Конната база „Хан Аспарух“ в София достави незабравими изживявания за младите почитатели на ездата. Деца и ученици от столицата, най-малкият от които бе на 3 години, усетиха магията на конния спорт под ръководството на треньорите от ездови клуб „Еклипс“. Някои се качиха за първи път на кон, други показаха какво са научили в предишни занимания. Много родители се информираха за възможностите да включат децата си в групи за организирано обучение. Така конният спорт спечели нови приятели, сред които са част от възпитаниците на Средно специално училище за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“. Те посетиха организирано празника в база „Хан Аспарух“ и заедно с преподавателите си благодариха на домакините и на Министерството на младежта и спорта.

Столичният колодрум предостави открития си терен и двете закрити игрища с изкуствена настилка за оспорваните мачове от турнира за ученици от първи до четвърти клас на шест столични училища, които се обучават на футбол от ДФК „Лъвчетата“. Повече от 70 малки футболисти, сред които две момичета, демонстрираха какво са научили от треньорите си. Във финала възпитаниците на 88-о СУ „Димитър Попниколов“ с треньор Радослав Димитров се наложиха с 4:1 над отбора на 35-о СУ „Добри Войников“. На следващите места в класирането се наредиха 51-о СУ „Елисавета Багряна“, 14-о СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, 109-о ОУ „Христо Смирненски“ и 163-о ОУ „Черноризец Храбър“. Капитаните на шестте отбора получиха благодарствени грамоти от Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта. Той даде началния удар на един от мачовете и зарадва децата с автографи и снимки. Всички участници бяха приветствани от доц. Веселин Радков, началник на кабинета на министър Дашева.

Националният стадион „Васил Левски“ отвори врати за всички, които желаят да играят баскетбол и да разгледат Музея на спорта. В двубоите под коша се включиха и студентите - доброволци от Национална спортна академия, които бяха важна част и съдействаха навсякъде при провеждането на празника. Срещите бяха оспорвани, а настроението беше приповдигнато и усмивките не слязоха от лицата на участниците.

Министър Дашева отваря вратите на обекти на НСБ за ученици

Министър Дашева отваря вратите на обекти на НСБ за ученици

Под патронажа на Министерството на младежта и спорта на 18 и 19 март 2017 г. ще се проведе масов спортен празник под надслов „Спортна пролет“ с участието на повече от 1000 ученици от столичните училища. Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, ще открие празника и ще приветства участниците в него на 18 март (събота) от 10,30 ч. в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София.

За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.

Малката зала на „Арена Армеец“ на 18 март (събота) ще приеме баскетболната надпревара. Началото ще бъде дадено в 10,40 ч от легендата  Георги Глушков, единствения българин – участник в НБА.

Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина на 18 март (събота) от 10,00 ч ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК „Лъвчетата“. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.

Националният стадион „Васил Левски“ на 18 март (събота) ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.

Конна база „Хан Аспарух“ на 18 март (събота) от 9,00 до 10,00 ч  ще очаква любителите на ездата, които ще бъдат напътствани от треньора Ивайло Цанев от клуб по конен спорт „Еклипс“.

loading