НСБ "Спартак"

Още от НСБ "Спартак"
Управител: 
Веселин Василев
Телефон: 
0885 161 969; рецепция: 0889 204 509
Факс: 
055 02 26 06
E-mail: 
nsb_sat signabv.bg
Адрес: 
Созопол, ул. "Одеса" № 2
Карта: 

Град Созопол е разположен върху два живописни полуострова на южния бряг на големия Бургаски залив. Намира се на 35 км югоизточно от Бургас, 421 км от София и на 3 км североизточно от международния път Е-87 за Република Турция.

 

Климатът тук е от средиземноморски тип с дълго и топло лято, и мека есен. Средната температура на въздуха през летните месеци е 24-29оC, на водата – 19-26оC, което гарантира между 8 и 11 слънчеви часове на ден! Това прави региона на Созопол един от най – слънчевите в България и дава възможност за слънчеви и морски бани от месец май до октомври. Лекият морски бриз в късния следобед прави въздуха още по- свеж и нощите прохладни. Морето е слабо солено, топло и безопасно – липсват застрашаващи човека риби и морски животни.

 

В непосредствена близост до Созопол са и популярните къмпинги – Градина, Златна рибка, Каваци, Смокиня.

 

Тук може да се отдадете, както на спокойна ваканция на море, така и на забавления. На разположението на хилядите български и чуждестранни туристи са и множество ресторанти, барове и дискотеки.

 

Созопол предлага незабравима ваканция, която може да разнообразите с мероприятията, провеждащи се тук. Всяка година през септември Созопол е домакин на фестивала на изкуствата „Аполония” и ново организираните  SOZOPOL FEST, SOZOPOL ROCK FEST, младежки и разнообразни други фестивали.

 

Созопол има удобен транспорт на всеки половин час от и до  Бургас, и след близо 20 годишно прекъсване, това лято беше подновено пътуването с комети – всеки ден по маршрут  Созопол – Несебър – Варна. В Созопол пътуват и влакчета ,които свързват града с къмпингите около него.

 

НСБ „Спартак” – гр. Созопол, ул. „Одеса” № 2 се намира само на 300 м от брега на морето и се експлоатира целогодишно.

 

Национална спортна база „Спартак” е построена през 1972 г.

 

Комплексът има собствен парк, покрит със зелени тревни площи, декоративни храсти и дървета.Осигурява всички условия за приятен престой, съчетан със спокойствие, тишина и чист морски въздух при подготовката на национални, клубни отбори и на туристи.

 

В непосредствена близост до хотела се намира Общинският стадион с футболно игрище със стандартни размери и с тревно покритие, както и плувен басейн с размери 25/12 метра.

 

Базата е предназначена както за подготовката на национални и клубни отбори така и за наши и чуждестранни туристи .

 

Осигурява всички условия за приятен престой, съчетан със спокойствие, тишина  и чист морски въздух!