НС "Васил Левски"

Управител: 
Георги Кузев
Телефон: 
02 93 00 751
E-mail: 
ns_vasillevskiat signabv.bg
Адрес: 
Бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 38
Карта: 

На Националния стадион "Васил Левски" се провеждат всички мачове между софийските отбори за републиканските първенства, купите на България и официалните срещи на националния отбор по футбол. Съоръжението отваря врати за републиканските и международните първенства по лека атлетика.

 

Националният стадион "Васил Левски" е лицензиран през 2002 г. от UEFA и притежава четири звездна категория по стандартите на UEFA и FIFA за капацитет на стадион от такъв ранг.

 

Националният стадион "Васил Левски" е единствен по рода си в България. Той разполага с 43 358 седящи места, като секторите А, Б, В и Г имат общо 42 834 броя; ВИП ложите на сектор А – 410 броя; банки за журналисти – 80 броя и резервни седалки 890 броя.

 

Освен игрището (футболната част) и прилежащите терени - писти и площадки, Националният стадион "Васил Левски" разполага с 14 спортни зали - джудо, художествена гимнастика, баскетбол, бокс, аеробика, фехтовка, обща физическа подготовка и други, както и покрита писта с площ над 2000 кв.м.

 

Съоръжението разполага с две конферентни зали: Зала "Родина" и Прес - клуб "България". Тук се намира Музеят на физическата култура и спорта. Част от площта на обекта е предвидена за административни нужди, а друга е обособена в ресторант "Спортна среща" и кафенета.